همه‌ی ما در زندگی احساس سوزش معده را حداقل برای یکبار تجربه کرده‌ایم، پس برایمان قابل درک است وقتی کودکمان دچار رفلاکس می‌شود چه درد و سوزشی را تحمل می‌کند و متأسفانه این مشکل در نوزادان و کودکان بسیار رایج است و در مواردی به بیماری جدی تبدیل می‌شود. اما در این مقاله راه حل‌هایی برای این مشکل ارائه داده‌ایم که با پیروی از آن‌ها علائم ناخوشایند رفلاکس بسیار کاهش پیدا می‌کند و حتی منجر به درمان آن می‌شود.

 

چه زمانی مشکل رفلاکس تبدیل به بیماری رفلاکس می‌شود؟

رفلاکس اسید که بیشتر به عنوان رفلاکس معده یا رفلاکس معده به مری که به اختصار (GER gastro-esophageal reflux) شناخته می‌شود، به فرآیند برگشت محتویات معده به حلق گفته می‌شود. رفلاکس معده تنها مختص بزرگسالان نیست بلکه نوزادان نیز این وضعیت را تجربه می‌کنند. نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.

اگر نوزاد شما علاوه بر این علائم، تحریک پذیری، مشکل در شیر خوردن یا تغذیه، وزن گیری نامناسب، سرفه، احساس خفگی یا خس خس سینه پس از شیر خوردن را تجربه می‌کند، ممکن است به مشکل جدی‌تری به نام “بیماری رفلاکس معده به مری” که به اختصار به آن (GERD) گفته می‌شود، مبتلا باشد. “بیماری رفلاکس معده به مری” پیامد رفلاکس معده به مری است. در نوزادان رفلاکس یا گِر (GER) شایع‌تر از بیماری رفلاکس معده یا گِرد (GERD) است.

گزینه‌های درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.

تشک آنتی رفلکس

 

چه زمانی و چگونه به کودک غذا بدهیم؟

چگونگی تغذیه کودک رابطه مستقیمی با علائم رفلاکس و کاهش یا افزایش آن‌ها دارد. پس باید توجه ویژه‌ای به زمان و نحوه شیردهی و تغذیه کودک داشته باشید. در ادامه با کمک و همکاری دکتر مقدادی، به موارد خیلی ساده‌ای پرداخته ایم که شما با پیروی کردن از این موارد و تغییرات کوچکی در سبک زندگی خود می‌توانید باعث بهبود رفلاکس در فرزندتان شوید.

  • تعداد وعده‌های غذایی کودک را افزایش دهید.

در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. لذا افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.

هنگامی که معده کمتر پر باشد، فشار کمتری به عضله منقبض کننده (اسفنکتر) تحتانی مری وارد می‌شود. عضله منقبض کننده تحتانی مری یک عضله حلقوی است که مانع بالا آمدن محتویات معده به داخل مری می‌شود. هنگامی که از طرف معده فشار زیادی به این عضله وارد شود، عضله کارایی خود را از دست داده و اجازه می‌دهد مقداری از محتویات معده بالا آمده و وارد حلق شوند. در سال اول زندگی کودک، مدتی طول می‌کشد تا این عضله قدرتمند شود. بنابراین کودکان در این سن، زیاد دچار آبریزش دهان می‌شوند. بنابراین بهتر است هر زمان که کودک گرسنه بود به او شیر بدهید.

همچنین با شروع تغذیه‌ی کمکی علائم مربوط به رفلاکس معده به طور چشم‌گیری در کودک کاهش می‌یابد.

تشک ضد خفگی، تشکی است که کمی شیب دارد و در دو طرف آن بالشتک‌هایی قرار گرفته تا حرکت نوزاد را هنگام خواب محدود کند. این تشک‌ها با شیب ملایمی طراحی شده‌اند تا رفلاکس معده را کنترل کنند و میزان سلامتی نوزاد را به حداکثر برسانند. با انتخاب تشک مناسب می‌توانید امنیت و آرامش را برای نوزادتان فراهم کنید.

شاید با خواندن عنوان این مقاله کمی بترسید و به فکر فرو بروید که تشک ضد خفگی چیست؟ و اگر از آن استفاده نکنم، یعنی نوزادم خفه می‌شود؟ اصلاً نترسید. تشک ضد خفگی معجون جاودانگی نیست، فقط زمان رفلاکس معده نوزاد از خفه شدن آن جلوگیری می‌کند. چطوری؟ به شما می‌گوییم. در این متن با ما همراه باشید تا با زیر و بم این تشک‌های آنتی رفلاکس آشنا شویم.

تشک آنتی رفلاکس، تشکی است که کمی شیب دارد و در دو طرف آن بالشتک‌هایی قرار گرفته تا حرکت نوزاد را هنگام خواب محدود کند. استفاده از یک تشک ضد خفگی برای کودک، علاوه بر اینکه باعث می­‌شود کودک‌تان خواب راحتی داشته باشد. در حفظ سلامتی ستون فقرات او نیز تأثیر زیادی خواهد داشت. همچنین یک تشک استاندارد و مناسب، امنیت و ایمنی کودک را تضمین می­‌کند، که والدین خیال‌شان راحت باشد، و کودک‌شان هنگام غلت­ خوردن در خواب دچار خفگی یا آسیب­ جدی نشود.

 

به توصیه کارشناسان، نوزاد باید روی یک تشک سفت و صاف، بدون بالش و اسباب­‌بازی بخوابد. نوزادتان را روی همان ملحفه‌­ای که به تشک چسبیده بخوابانید. همچنین، در انتخاب نوع تشک ضد خفگی و همچنین جنس پارچه ملحفه روی آن دقت بسیار داشته باشید. چراکه در عرق کردن سر و راحتی هنگام خواب نوزاد و کودک بسیار مؤثر استتشک­‌هایی که در فروشگاه‌­ها یا سایت­‌ها می­‌بینید، دارای انواع مختلف و گوناگونی هستند و احتمالاً بعد از مرور کردن آنها دچار تردید در خرید می‌شوید. زمانی که بودجه‌تان محدود است باید انتخاب دقیق و اصولی داشته باشید و هوشمندانه بودجه‌تان را خرج کنید. چنانچه بودجه کافی هم داشته باشید، خرید همه نوع تشک نوزاد، کار عاقلانه و درستی نخواهد بود. در ادامه به انواع تشک­‌ها اشاره می­‌کنیم تا بتوانید بهترین را برای نوزاد دلبندتان انتخاب کنید.برای خرید تشک رفلاکس نوزاد از بهترین برندبه فروشگاه آنلاین کارتزبیبی مراجعه کنید .

تشک فومی

همان‌طور که از نام آن پیداست، در ساختار آنها از فوم استفاده شده است. وزن‌شان نسبت به سایر تشک­‌های دیگر بیشتر است؛ و بعد از خوابیدن نوزاد روی آنها به حالت اولیه خود برمی‌­گردد.

تشک فنری

در طراحی و بافت داخلی این تشک‌­ها، فنرهای زیادی به‌کار رفته است؛ که فنرها به دو شکل متصل و منفعل هستند.

تشک ارگانیک

این نوع تشک­‌ها از جنس فوم یا پشم هستند؛ که در ساختار داخلی آنها فنر به‌کار رفته است. شکل ظاهری آنها شبیه به مدل فومی است. لایه وینیل دار (پلیمری پلاستیک مانند) بر رویه تشک تعبیه شده علاوه بر اینکه از خیس شدن آن محافظت می­‌کند، استحکام بالایی نیز دارد.

تشک غلت­‌گیر

در این نوع از تشک‌­ها بالشتک­‌هایی در اطراف قرار گرفته که باعث جلوگیری از افتادن و خفگی کودک هنگام غلت خوردن می‌شوند.

تشک ضد خفگی نوزاد

بسیاری از نوزادان تا سه ماهگی بعد از تولد، مشکل برگشت شیر از معده یا به‌ اصطلاح رفلاکس معده دارند. البته به مرور زمان خودبه‌خود بهبود می‌­یابند. متأسفانه در صورتی‌ که متوجه این موضوع نشوید، ممکن است باعث خفگی نوزاد شود. ساختار و طراحی تشک ضد خفگی به‌ گونه‌ای است که، سر و گردن کودک بالاتر از پایین تنه قرار می‌­گیرد و تا درصد بالایی مانع از برگشت شیر به دهانش می‌­شود.

حالا که با انواع تشک کودک و نوزاد آشنا شدیم، بد نیست بدانید که تشک‌های ضد خفگی انواع گوناگونی دارند. آشنایی با این مدل‌ها به شما کمک می‌کند که انتخاب بهتری داشته باشید.