قوانین سامانه مودیان چیست ؟
قوانین سامانه مودیان مالیاتی یکی از قوانینی که در سالهای اخیر به وجود آمده است.
با ایجاد زیرساختهای مناسب و شناسایی مودیان مالیاتی جدید، سعی بر جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای دولت از طریق اخذ مالیات، به عمل آمده است.
قوانین سامانه مودیان
پرداخت به موقع و دقیق مالیات توسط مودیان مالیاتی در سیستم اقتصادی هر کشور، اثر بسزایی بر سلامت اقتصادی آن کشور دارد.
دولت جهت افزایش بودجه عمومی کشور و کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، قانون سامانه مودیان مالیاتی (The Rules of the Taxpayer System) را تهیه و تنظیم نموده است.
عنوان کامل این قانون، “قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان” میباشد.
طبق این قانون، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول میشوند و موظف به ثبت نام و ارسال صورتحساب مالیاتی خود در سامانه مودیان مالیاتی هستند که تاریخ مشخصی برای آن تعیین شده است.
ارسال صورتحساب ها
در این قانون، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول، باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند و صورتحساب های مالیاتی خود را در سامانه مودیان مالیاتی ارسال نمایند.
این قانون با هدف افزایش بودجه عمومی کشور و کاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی تهیه و تنظیم شده است.
تاریخچه قوانین سامانه مودیان
تاریخچه قوانین سامانه مودیان مالیاتی به تاریخ 1398/07/21 برمیگردد که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. سپس با تایید شورای نگهبان در تاریخ 1398/08/01، در تاریخ 1398/08/11 به رئیس جمهور وقت ابلاغ شد.
رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران نیز در تاریخ 1398/08/13 این قانون را ابلاغ کرد. بنابراین، طبق ماده 2 قانون مدنی، تاریخ اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی، 1398/09/02 بود.
اجرای قوانین سامانه مودیان مالیاتی و پایانههای فروشگاهی به دلیل نبود زیرساختهای مناسب و سایر مشکلات تا تیرماه 1401 به تاخیر افتاد. اما با راهاندازی سامانه رایگان ارسال صورتحساب الکترونیکی، ارسال صورتحسابها بسیار راحتتر شده است.
اهداف اجرای قوانین سامانه مودیان
هدف اصلی اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی در چارچوب طرح تحول اقتصادی کشور، تحقق اسناد بالا دستی و بهبود نظام مالیاتی کشور است.
با توجه به مشکلاتی که در نظام مالیاتی کشور به وجود آمده بود، مانند فرار مالیاتی، بیعدالتیها در پرداخت مالیات و غیره، قوانین سامانه مودیان مالیاتی وضع شده است.
از جمله اهداف اجرای این قوانین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای دولتی
- بهبود شفافیت در امور مالی و مالیاتی
- تسهیل در پرداخت مالیات و تسهیل برای اشخاص مشمول
- کاهش بی عدالتیها در پرداخت مالیات
- بهبود نظام مالیاتی کشور و افزایش قابلیت اطمینان از آن
- توسعه فضای الکترونیکی و اجرای سیستمی و مدرن برای ارسال صورتحسابهای مالیاتی.
قوانین سامانه مودیان مالیاتی با خود اصطلاحاتی را به همراه دارد که برای فعالان در زمینه امور مالیاتی و پرداخت مالیات بسیار مهم هستند. برخی از اصطلاحات مهم این قانون عبارتند از:
- پایانه فروشگاهی
- کد اقتصادی
- شماره مشتری
- فاکتور فروش
- فاکتور خرید
برای دریافت مشاوره سامانه مودیان مالیاتی از پیشرو حساب اینجا کلیک کنید .
پایانه فروشگاهی
هر وسیلهای از جمله کامپیوتر (رایانه)، دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت الکترونیکی که امکان اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته باشد و در نهایت از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.
کد اقتصادی
کدی است که به هر شخص حقوقی واجد شرایط و مشمول قانون مالیاتی اختصاص میدهند و در سامانه مودیان مالیاتی برای ثبت نام و ارسال صورتحساب الکترونیکی استفاده میشود.
شماره مشتری
شمارهای است که به هر فرد حقیقی واجد شرایط و مشمول قانون مالیاتی اختصاص میدهند و در سامانه مودیان مالیاتی برای ثبت نام و ارسال صورتحساب الکترونیکی استفاده میشود.
فاکتور فروش
سندی است که توسط فروشنده صادر و حاوی اطلاعات مربوط به کالاها و خدمات فروخته شده و مبلغ کل فروش (شامل مالیات) است.
فاکتور خرید
سندی است که توسط خریدار صادر و حاوی اطلاعات مربوط به کالاها و خدمات خریداری شده و مبلغ کل خرید (شامل مالیات) است.
چرا باید در دوره انلاین قوانین سامانه مودیان شرکت کرد؟
شرکت در دوره آموزشی آنلاین قوانین سامانه مودیان مالیاتی، به عنوان یکی از اصول مهم در اجرای این قانون، برای فعالان اقتصادی و کسب و کارهای کوچک و بزرگ بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه به بررسی مزایای شرکت در دوره آموزشی آنلاین قوانین سامانه مودیان مالیاتی پرداخته میشود.